En trevlig kväll på hemmaplan med bästa underhållningen FBC Lerum lirar, så kul och följa dom. Nummer 17 Daniel Dahl in action, full fart när han är på plan.
Mer bilder från matchen hittar du genom att klicka på HÄR!

En riktig lagseger

Så här precis hemkommen efter match, datorn påslagen, något trött, men förstås mycket glad, känns det bra att skriva ett matchreferat och kunna konstatera att det vi, FBC Lerum, pratade om innan match följdes mer eller mindre till punkt och pricka.
I avsaknad av tre ordinarie spelare; Viktor Samson, kapten Mikael Harrysson och Richard Westman, så poängterades det extra hårt att det som gällde mot Lidköping var att jobba som ett lag, en enhet, och att spela tajt och ha kontroll på Lidköpings vassa avslutare. Med hjälp av en het Mikael Andersson i kassen, en snabb och brytningssäker Simon Bjerthin, en Andreas Berntsson som hade full koll i slottet och en Mattias Ryberg som vågar hålla i boll så läggs grunden till dagens 4-3 seger.
Den första perioden domineras av hemmalaget och framförallt är det Berra som ligger bakom och är delaktig i de två hemmamålen. 1-0 målet är en följd av att Berra, stärkt av två bra träningar i veckan, vågar ta skott i powerplay. Lidköpings målvakt släpper retur och Pontus Persson, mycket påpassligt, rakar in returen. FBC äger därefter mycket boll, visar upp god rörelse och har platsskiften bland spelarna som gör det svårt för Lidköping. Trots allt så blir det ändå Lidköping som kvitterar till 1-1. Detta i powerplay och egentligen är det enda gången i matchen, i powerplay, som Lidköping får de ytor som deras spel kräver. Lidköpings forwards gör det matchen igenom något krångligt för sig. Bollen ska in i hook innan avslut kommer, men samtidigt ska hemmaförsvaret ha en stor eloge för att man hela tiden ligger nära och krymper ytorna. 2-1 kommer i slutet av perioden och den här gången gör Berra mål själv, efter ett skott från högerkanten, snyggt framspelad av playmakern Mattias Ryberg.
Den andra perioden börjar med en riktig läckerbit. Frislag framför mål, platsskiften, luriga löpningar och vips så kan Daniel Dahl helt friställa Jonas Michelson på vänsterkanten. Jonas gör inget misstag utan slår in bollen till 3-1 för hemmalaget. Sedan följer en period där Lidköping får lite ordning på grejerna och detta är en följd av att FBC återigen drar på sig en utvisning. Ytorna ökar och då gör inte de vassa Lidköpingsskyttarna något misstag. 3-3 följer sedan tio sekunder senare, då FBC står stilla efter tekningen. Men, det som händer där efter är gott att skåda för en coach och det är att alla FBC-spelarna snabbt samlas i båset, pratar ihop sig och knyter näven. Det dröjer inte heller länge innan FBC åter tar tillbaka dirigentpinnen i matchen, trummar på, äger boll och styr och ställer. Det matchvinnande målet kommer tretton minuter in i perioden, återigen inprickat av ”tre-plussaren” Andreas Berntsson. Denna gång ett välplacerat lågt skott till höger om målvakten, eller som Berra själv kallade det ”en felträff”.
I den tredje perioden går FBC ner på folk, spelar större delen av perioden på tre backar, två centrar och tre forwards, och spelar ett mer eller mindre fläckfritt försvarsspel. Med Mattias Ryberg, Pontus Persson och Johan Axelsson styrs Lidköpings backar hela tiden bort från att få måtta farliga passningar framåt, med Berra och Anton Olofsson, som hoppade in i den sista perioden, tilläts inte Lidköping komma någon vart i slottet och med Simon Bjerthin, Jonathan Wathén, Daniel Dahl och till en början Viktor Sjöling kom inte Lidköpings spelare nära kassen. De fem skott som slank igenom försvarsnätet parerade målis Micke med den äran. Framåt saknades inte lägen. Vi minns alla Wathéns soloraid, som så när resulterade och vi minns den boll som från Mattias Ryberg tog på en Lidköpingspelares fot och balanserade längs mållinjen.
Stor heder till samtliga FBC-spelare för en väl genomförd taktisk hemmatriumf. Nu ska coach Lelle ta en välförtjänt god natts sömn och drömma sköna drömmar.