Besökte Hovs-Hallar i helgen Fredag-Söndag

098ebbe93bbad965fefb62c5f06de6ad.jpgEtt ställe som helt klart värt o besöka, även om man var med om lite tråkigheter på ena Puben vi besökte.
Nu gick allt dock bra med mitt öga som kommer att bli återställt. Jag får väl försöka stå ut med svullnaden och den dimmiga blicken i några veckor.
Vill du se bilden till vänster i större storlek, klicka du här.

Lite info om Hovs hallar kommer här.

3 km svår vandring med en höjdskillnad på 70 m. Hovs hallar är en av de verkliga pärlorna på Bjärehalvön som bara måste upplevas. Här möts Hallandsåsen och havet på ett mycket dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer.

Utsikten över Laholmsbukten är nästan överväldigande, men glöm för den skull inte bort att se dig för när du vandrar, eftersom marken i regel är stenig och branterna ibland Rauk oroväckande nära. Höjderna ovanför klippbranterna utgörs av enefälader och små skogsdungar vilket gör det lättare att gå. Floran är mycket varierande tack vare de omvälvande marktyperna. Passa på att upptäcka den sällsynta kustgentianan som har sin växtplats på en platå i östra delen av området. Människor har nyttjat marken sen förhistorisk tid vilket fornlämningarna i området visar. De flesta klippformationer har fått egna namn och många är berättelserna om vad som hänt i området, från gamla smuggelhistorier till nutida filminspelningar. Området kring Hovs hallar är förklarat som naturreservat.

Träffar: 18