Jag stöder hångel.

Jag stödjer traditionellt svenskt hångel. Det är ett oerhört enkelt sätt att testa om en rörelse, åsiktsriktning och religion är förenlig med den svenska synen på frihet, demokrati och öppet samhälle. Så när islamister, moderata muslimer, bokstavstroende kristna, företrädare för allsköns nyuppfunna minoriteter som plötsligt säger att de bygger det svenska öppna samhället säger jag bara:

–    Stödjer ni hångel?
–    Hur menar du? Vad menar du?
–    Stödjer ni att ungdomar pussar, kramas och tallar lite på varandra?

De som inte accepterar svenskt hångel accepterar inte det svenska öppna och demokratiska samhället. Så enkelt är det. Just nu fylls kilometervis med text som förklarar hur bra hångelhatarna är för det fria och öppna svenska samhället i skenet av det som inträffade i Norge. Jag säger bara – kanske inte. Detta kan du testa själv på stan:

–    Stödjer ni hångel?
–    Hur menar du? Vad menar du?
–    Stödjer ni att ungdomar pussar, kramas och tallar lite på varandra?

Accepterar man inte att hångel är en del av livet då har man inte heller fattat vad Sverige går ut på – och därmed är deras tillskott till det svenska samhället nedbrytande eftersom hångel är toppen på ett isberg av frihet och möjligheter.

Klarar man inte av att ungdomar pussar och kramas men inte heller av att vara funktionell i den kultur vi är och kommer att vara i. Att hångla är en mänsklig rättighet för svenska ungdomar.

Jag stödjer svenskt hångel för det är det svenska fria och öppna samhället. Klarar man inte det skall man sättas i gruppterapi.

Kampen för försvaret av traditionellt hångel har börjat!

Länk till originalet.   Jan Kallberg, Ph.D. Jan har en PhD i Public Affairs och M.A. Political Science från University of Texas at Dallas, JK/LL.M., Stockholms Universitet.

Träffar: 14