En vanlig dag.,  Fest,  Lycklig,  Mat

Italien style

Fick en receptbok av min älskling förra helgen, mina gästers mat skriven av Paolo Roberto. Känns extra kul att få en bok med italienska recept speciellt när vi nyligen var på Sardinen, för jag blir väldigt mat inspirerade på mina resor, smakerna, dofterna och atmosfären, trevligt och försöka fånga så mycket som möjligt av det och ta det med sig hem.

Som vanligt med Paolo Roberto böcker så är dom välskrivna och han bjuder mycket på sig själv. Kan klart rekommendera boken (ISBN 978-91-7424-021-4)

Fastnade för några recept med en gång och det var rätterna,  pesce alla brace, Insalata di finocchio ed arance och Semifreddo di mascarpone e miele con mele in vaniglia.
Om du klickar på dom Italienska namnen så kommer du till recepten.  Det ända jag ändrade på i receptet var att jag valde regnbåge  istället för röding och att jag hade lite räkor till.

Klart lyckad fredagsmiddag, life is good;)

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan. Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning jag var fast i den här underbara hobbyn. Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv. Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden. Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen. Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:) Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda. För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen.