Kan klart rekomendera en roadtrip runt vättern, härligt att få uppleva Svensk kultur och historia. Vädret var på topp extra skönt att få glida fram längs småvägarna ned cabbat och få uppleva livet runt Vätten med all den underbara småstadsidyllen som det bjuds på.

Vi övernattade första natten i Hjo, Trästaden Hjo har tilldelats Europa Nostras hedersmedalj “för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm”.
Rekomendera att besöka Hjo, stanna till i hamnen äta lite nyrökt Sik och bara njuta av atmosfären.

Vidare till Vadstena, med några stopp på vägen. Centrala Vadstena har en utpräglad ålderdomlig karaktär med låg bebyggelse, härstammande från såväl medeltiden som 1700- och 1800-talen, med tillhörande smala gator. På sommaren spelar turismen en viktig roll i Vadstena.
Vi besökte Vadstena klosterkyrka, Vadstena slott, Trädgårdarna och trevliga resturanger, en stad som jag också kan rekomendera att besöka.

Nästa morgon åkte vi vidare mot Visingsö med några stopp på vägen. Finns ju hur mycket som helst att fotografera runt Vättern. Vi körde runt hela Visingsö, besökte mer eller mindre alla sevärdheter som finns att se på ön. Vi gick även på en konsert med Renässansens musik  som Kumlaby Kyrka höll i.

Riktigt nöjd med resan, kolla gärna in bilderna nedan.

Roadtrip Hjo – Vadstena – Visingsö

Träffar: 17