Jobbar vidare med mina media lösningar i hemmet – har funderat en längre tid på att köpa en iPad eller något liknade för att kunna fjärrstyra saker hemma. Plus att man kan ligga i soffan och läsa tidningar, tv-tablåer på ett enkelt sett.

Men det jag inte gillar med iPad är man blir låst till apples OS, + att det snart kommer en ny modell andra kvartalet 2011.

Så jag har grävt runt lite hemma bland IT skrotet, vi hade en LG slaptopp hemma som har gått riktigt dåligt med vista har provat med win7 också men den hängde sig nästan jämt omstart på omstart eller att öppna en webbsida tog en mindre evighet.

Man kan ju prova att lägga in Ubuntu, så jag installerade den nya versionen av Ubuntu 10.10, blev väldigt förvånad hur enkelt det var att installera Ubuntu + alla program som open office och så mycket annat som följer med i installationen.

Gjorde installation i början av veckan, har haft på datorn nu i fyra dagar streamat musik surfat och inte stängt av datorn, kan ju bara säga datorn har aldrig gått så bra och inte har datorn hängt sig häller.

Kan väl säga att det är riktigt skönt att kunna streama musik från mediaserven ut via bluetooth till receivern, blogga, läsa tidningen och chatta på ett bekvämt sett. Så ta en funderare innan du springer iväg och handlar en pekdator, kolla lite vad du har för prylar hemma först.

Kan även styra mitt TellStick på bekvämt sätt från min Ubuntu maskin.

Känns extra kul att äntligen få användning av alla timmar man har lagt ner på rippa sin gamla vinyl och cd skivor till ett digitalformat, stereon har gått varm idag;) snacka om nostalgi att slänga på Noice – en kväll i tunelbanan.

Läs mer om Ubuntu http://www.ubuntu.com/

Träffar: 9