Kreativ,  Lycklig,  Mat,  Växthus

Harry Potter

Pomona Sprout’s garden

Kul när man får sin lilla baksida jämförd med Harry Potters magiska värld. För när man kliver ute på er baksida så blir den bara större och större, en magisk baksida:)

I år har man verkligen kommit igång med planteringar och fått njuta lite extra av våren när man får plantera och planera för växtligheten.
Visst kan planeringen gå helt fel speciellt när leverantören Ivorys-Garden på Amazon avbokar min beställning av 15 st, 35 liters krukor samma vecka som dem skulle leverera dem och ingen förklaring till varför…

Så nu står jag utan krukor och 40 plantor som behöver större utrymme får vänta på omplanteringen.
Men förhoppningsvis så löser det sig med en annan leverantör under veckan.

Har startat igång värmesystemet så växthuset är frostfritt under natten så att svartkålen, spenat, sallad, ärtor och goabönor får vara kvar.
Täcker även plantorna med fiberduk under natten, bättre att köra safe.

Planen är att börja plantera ut tomaterna i mitten av april, då brukar det vara rätt okej medeltemp dygnet runt.

Bilder ifrån helgen

 

Potatisen börjar ta fart, ca 10 dagar kvar innan dem planteras ut i krukor.
Första helgen i April skördade vi Basilika, gräslök, salladslök, broccoli (groddar) och mungbönor (groddar). Känslan när man kan fylla med eget grönt till salladen.

Som vanligt blev det en del matlagning även denna helg:) En av dem bästa avkopplingarna man kan göra, enligt mig.

Vilken otroligt fin vår vi har haft, kanske har man njutit lite extra av den med all försådd.

Namaste

 

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan. Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning jag var fast i den här underbara hobbyn. Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv. Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden. Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen. Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:) Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda. För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen.