Om mig

Att fånga ögonblickets magi och låta det leva vidare i eviga bilder är en passion som rotade sig djupt inom mig redan från min barndom. Fotografering blev en del av min identitet och har fortsatt att växa och stärkas genom årens lopp.

***

Vid tio års ålder, mina första steg i fotokonstens skapande, en Instamatic kamera i handen, jag utforskade högt och lågt, ett knåpande.
Kurser i framkallning, jag var fast i denna underbara konst, min dröm, en egen systemkamera och som fotograf har man växt.

***

År gick förbi och en Chinon CM-4 jag ägde, med många objektiv, jag var nöjd, mitt hjärta glödde. Att äga en systemkamera, en känsla som var fantastisk.

***

Men i livets väv, en period då kameran vilade på sin plats, fotografering, en stund av frånvaro, i minnet har jag dess skatter, inget glöms i min spår av livets kraft. Scanning av bilder, labbande med Photoshop, tiden var då, men vid millennieskiftet, digitala kameror kom, Agfa Cl18 i min hand, så underbart.

***

20140401-221719.jpgFotointresset vaknade, som en fenix från askan återuppståndet, små kompaktkameror användes, passionen i mig brann. Nikon D70 år 2004, en ny början, fotografering på allvar kunde jag nu gripa. Min underbara hobby, jag älskar den, och för mig står det klart, mina ögon på stjärnhimlen slipar och rikedomen av bilder jag kniper.

***

Naturen, mitt hjärtas främsta skatt, min favorit att föreviga. Ute i skog och mark, där jag är lycklig, där min fotografering är aktiv. Vårens ankomst, vinterns släpper sitt grepp, naturen blir igen så levande och färgrik.

***

Naturen

Att få slå sig ner med en påse bullar och nykokt kaffe utefter strandkanten vid Säveån och insupa naturen och komponera bilden i huvudet innan man tar den, det för mig är kvalitetstid. Jag bor och jobbar i en väldigt vacker kommun med en natur som slår det mesta. Så det är väldigt enkelt för mig att kliva ut genom dörren med kameran på axeln och det något jag ofta gör. Nästan dagliga fotouppdateringar gör jag på Instagram kika gärna in på mitt Instagram konto! Mitt bästa fotominnet är min resa till Gostska Sandön med min underbara dotter Matilda.

Träning

Som ni säkert har sett här i bloggen så har jag genomgått en rejäl viktresa.

Med nästan 30 kg övervikt fick det vara nog.  Började med lite motion och omläggning av kosten, hade ingen större erfarenhet men jag lärde sig med tiden. Dieter och genvägar har aldrig varit min grej, bättre att lära sig och få kunskap om kost och träning och satsa långsiktigt. Runt år 2012 började jag få den formen på kroppen jag vill ha och bygga vidare på och resultaten har sakta men säkert kommit både i uthållighet och styrka.

År 2015 har nog varit det bästa tränings året hittills jag har haft. Tror väldigt mycket på att det beror på Yoga satsningen jag gjorde under 2015 har hjälpt till med resultaten. För mig har träningen blivit en livsstil, trivs med att kunna ha en aktiv fritid, det är en lyx för mig. 

Yogalärare

Hösten 2019, 10 november blev jag godkänd yogalärare och kommer att starta en yogastudio ihop med min fru. Tyvärr fick vi pausa den satsningen på grund av pandemin.
Förhoppningsvis orkar vi dra i gång yogastudion i framtiden.

Här kommer en liten info text till dig som bara ”lånar” en bild av mig!

Samtliga rättigheter till mina bilder tillhör mig  www.PatrikBlom.eu och  www.Blomman.net enligt Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Straff för brott mot upphovsrätten är böter. Utöver detta tillkommer avgift för brukande av mediet enligt BLF:s prislista. Dvs du får inte använda dessa bilder / media på något sätt utan tillstånd från www.Bildbyran.Net (2007-2018), www.patrikBlom.eu Om du använder dessa bilder / media på något sätt så kommer du faktureras för detta dvs det kommer kosta dig pengar. Det kostar väldigt mycket att använda en bild utan tillstånd, även om du gjorde det i god tro, så fråga först. Jag fakturerar alla som publicerar mina bilder utan mitt namn eller tillåtelse att använda bilden, så skicka ett mail och fråga först om du får ”låna” bilden!