Om mig

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan.

Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning och jag var fast i den här underbara hobbyn.
20151117_003147000_iOS

Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv.
Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden.

Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen.
Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:)
Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda.

För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen. När vitsipporna täcker marken då bor jag nästan utomhus.

20140401-221719.jpg

Att få slå sig ner med en påse bullar och nykokt kaffe utefter strandkanten vid Säveån och insupa naturen och komponera bilden i huvudet innan man tar den, det för mig är kvalitetstid. Jag bor och jobbar i en väldigt vacker kommun med en natur som slår det mesta. Så det är väldigt enkelt för mig att kliva ut genom dörren med kameran på axeln och det något jag ofta gör. Nästan dagliga fotouppdateringar gör jag på Instagram kika gärna in på mitt Instagram konto! Mitt bästa fotominnet är min resa till Gostska Sandön med min underbara dotter Matilda.

Träning

Som ni säkert har sett här i bloggen så har jag genomgått en rejäl viktresa. Med nästan 30 kg övervikt fick det vara nog. Började med lite motion och omläggning av kosten, hade ingen större erfarenhet men jag lärde sig med tiden. Dieter och genvägar har aldrig varit min grej, bättre att lära sig och få kunskap om kost och träning och satsa långsiktigt. Runt år 2012 började jag få den formen på kroppen jag vill ha och bygga vidare på och resultaten har sakta men säkert kommit både i uthållighet, styrka och även det fysiska utseende på kroppen har blivit trevligare, har jag hört;)

IMG_4755

År 2015 har nog varit det bästa träningsåret hittills jag har haft.
Tror väldigt mycket på att det beror på Yoga satsningen jag gjorde under 2015 har hjälpt till med resultaten. För mig har träningen blivit en livsstil, trivs med att kunna ha en aktiv fritid, det är en lyx för mig. 

Yogalärare

Hösten 2019, 10 november blev jag godkänd yogalärare och kommer att starta en yogastudio ihop med min fru.
Tyvärr fick vi pausa den satsningen på grund av pandemin.
Förhoppningsvis orkar vi dra i gång yogastudion i framtiden .

Här kommer en liten info text till dig som bara ”lånar” en bild av mig!

Samtliga rättigheter till mina bilder tillhör mig och mina företag, www.Bildbyran.Net/www.PatrikBlom.eu/www.studioblom.se och www.Blomman.net enligt Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Straff för brott mot upphovsrätten är böter. Utöver detta tillkommer avgift för brukande av mediet enligt BLF:s prislista. Dvs du får inte använda dessa bilder / media på något sätt utan tillstånd från www.Bildbyran.Net (2007-2018), www.patrikBlom.eu www.studioblom.se och Blomman.net Om du använder dessa bilder / media på något sätt så kommer du faktureras för detta dvs det kommer kosta dig pengar. Det kostar väldigt mycket att använda en bild utan tillstånd, även om du gjorde det i god tro, så fråga först. Jag fakturerar alla som publicerar mina bilder utan mitt namn eller tillåtelse att använda bilden, så skicka ett mail och fråga först om du får ”låna” bilden!