Fest,  Födelsedag,  Fotografering,  Kalas,  Lycklig,  Mat,  Resor,  Semester

Italy 2022

Vi drog till Italien för att fira 110 år

 

Pisa – Cinque Terre – Florens

Första resan utomlands efter pandemin och det kändes rätt konstigt att sätta sig på ett plan och flyga iväg!

Pisa

Startade i Pisa för att kolla in deras klassiska mästerverk och klämma en Pizza eller två:)

Riomaggiore

 

Vidare till Riomaggiore med tåg och checkade in på vårt boende, en underbar takvåning med det bästa läget i Riomaggiore!
Tog oss runt till fots och båt när vi var i Cinque Terre, fantastiskt natur och härliga gränder i byarna.

 Florens

Piazza Giuseppe Poggi i Florence, Italien

Efter några dagar i Riomaggiore tog vi tåget till Florens. Vilken puls och så mycket människor, så vissa sevärdheter gick vi inte in i eftersom det var så lång kö.
Men det fanns hur mycket som helst att se, helt underbar arkitektur och kultur i Florens.
Vi tog oss runt är till fots, och vi snittade 25.000 steg / dag i Florens:)

Saluhallen i Florens är måste att besöka om du besöker Florens, utbudet av mat dryck är bara så bra!

Pasta med ostsås och svart Tryffel!

 

 

Lite bilder från resan!

Vi ni hyra i Riomaggiore, så kan jag rekommendera Maristella & Emiliano
Tel: +393389816364
Web:
Labaiadirio
Nelcuoredirio

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan. Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning jag var fast i den här underbara hobbyn. Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv. Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden. Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen. Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:) Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda. För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen.