Lysegårdens vattenfall!

En liten utflykt i det sköna och efterlängtade vädret!


Bra fart i vattnet, 20 meter med vattendimma runt fallet:)
Så det fick bli fotografering med drönaren.

**Lysegården: En Naturlig Skatt i Kungälvs Kommun**

Lysegården, beläget cirka 2,5 kilometer norr om Diseröd i Kungälvs kommun, är en dold pärla som fångar hjärtan och sinnen hos besökare från när och fjärran. Mitt i detta idylliska reservat, formar Vallerån ett majestätiskt vattenfall som sträcker sig ner längs berget Örnekulans sydsida, med en imponerande höjd på cirka 38 meter.

**Vattenfallets Storhet:**
Valleråns vattenfall är utan tvekan en av Lysegårdens mest iögonfallande dragningar. Med sina imponerande 38 meter i höjd, bjuder detta naturliga underverk på en spektakulär syn när vattnet kaskaderar ner längs Örnekulans sydsluttning. Ljudet av det strömmande vattnet och den friska luften förstärker den magiska atmosfären som omger platsen.

**Reservatets Naturskönhet:**
Lysegården och dess omgivande reservat är inte bara hem för det storslagna vattenfallet utan också en rikedom av biologisk mångfald och naturskönhet. Den frodiga skogen och det varierande landskapet lockar naturentusiaster och vandrare från alla håll med sina många stigar och utflyktsmöjligheter.

**En Plats för Reflektion och Rekreation:**
För många besökare fungerar Lysegården som en oas av frid och ro. Att sitta vid foten av det mäktiga vattenfallet eller vandra genom dess omgivande skogar ger en möjlighet till reflektion och rekreation, och låter människor återansluta med naturen på ett djupare sätt.

**Bevarande av Lysegården:**
Bevarandet av Lysegården och dess omgivande natur är av yttersta vikt för att säkerställa att dess skönhet och ekosystem förblir intakta för framtida generationer att njuta av. Lokala myndigheter och naturvårdare arbetar tillsammans för att skydda och bevara denna naturliga skatt och dess omgivande miljöer.

I en värld där vår anslutning till naturen blir alltmer värdefull, står Lysegården som en påminnelse om den oöverträffade skönheten och styrkan hos Moder Jord.