Kompisar,  Kreativ,  Lycklig,  MiniCooper,  Resor,  Utflykt

Road Trip

Full tank

Snacka om lyxresa i dessa tider med helt sjuka priser på drivmedel!
Men vi tankade bilen full och styrde mot Kinnekulle, med några fina stopp på vägen.

Första stoppet blev Lasse i berget. Har kallats ”Sveriges sista grottmänniska”. Lasse Eriksson var en av 1800-talets stora profiler i Husaby.
Historierna om Lasse i berget levde kvar i bygden långt efter hans död.

Vidare till Husaby kyrka, som stoltserar med tre torn.

Men idag vad det svårfluget, med kraftiga vindar så man fick ha full fokus.

En mytomspunnen källa

Vid Husaby kyrka ligger Sankt Sigfrids källa. Enligt traditionen källan där Olof Skötkonung döptes av den engelske missionären Sigfrid. Om kungen verkligen döptes i just den här källan är egentligen osäkert. Andra källor i närheten har pekats ut som dopkälla. Enligt en del teorier döptes Olof inte ens i Sverige utan i England. I vilket fall som helst är Husaby och dess källor nära förknippat med Sveriges och Västergötlands kristnande.

Mörkeklevs grotta

Färden fortsatte mot Munkängarna och Mörkeklevs grotta.

En stor hög avsats i kalkstenskleven strax bredvid, kallad ”predikstolen”, där får man en underbar utsikt över ett böljande grönt hav av lövträd, såsom ask, alm, bok, ek, lind och rönn. Bägge dessa platser bildades vid ständig bearbetning av Yoldiahavets bränningar, för ca 10 000 år sedan.
Nu ligger den forna havsstranden vid Mörkeklev 119 meter över havet.

Grand Canyon

Ett stopp vid Hällekis egna Grand Canyon!

Det blev en väldigt kort flygtur, vindbyarna var så kraftiga.

Café på Klostret

Ett måste att stanna på när man besöker Kinnekulle, ett Café som som levererar!
Så skönt att slå sig ned i värmen med en stor balja kaffe och fika och kika igenom lite bildmaterial.

Pizza

Ett pizza stopp i Vara och hälsade på Matilda innan färden fortsatte hemåt.

Nästan hemma

Men det blev ett spontan stopp till på vägen hem för att hälsa på världens sötaste Bosse. Husse och matte är väldigt trevliga också 🙂

 

En härlig lördag.

 

 

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan. Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning jag var fast i den här underbara hobbyn. Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv. Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden. Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen. Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:) Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda. För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen.