Fotografering,  Lycklig,  Mat

Vårtecken.

Egentligen stod det innebandy och foto-utflykt på schemat, men jag tog en sväng in till stan istället. Behöver nya byxor men jag hittade inga som jag gillade till 100%. Ibland känns det hopplöst att hitta några trevliga byxor till rätt pris.

När jag gick ut från Nordstan på väg mot NK, så hade solen brutit igenom molnen så jag la ner shoppingen direkt och styrde mot trädgårdsföreningen istället. Blir så lycklig av blå himmel och solsken så jag tog en promenad genom trädgårdsföreningen i Göteborg, en park som jag gillar att besöka. Lite synd att Cafet inte är öppet så ofta under vinter året saknar deras hallonpaj och vaniljsås a tast of heaven if you ask me:)

Som tur har jag nästan alltid någon form av kamera (Fuji HS10) med mig, så även idag och bloggen blir så mycket trevligare med bilder.


På Magnoliaträdet knoppades det  för fullt och solen värmde på bra idag, våren är allt på gång enligt mig;)
Grillsugen som vanligt så gissa, jo det blev allt grillat till middagen. Det blev en pharma lindad fläskfile som jag fyllde med vitlök och örter.

Provad en ny sak att äta till köttet, det blev rårivna palsternackor, morötter, rödlök och äpple, kryddade med svartpeppar och salt. Blandade i ägg, gouda ost och formade dom som pannbiffar. Stekte dom i olivolja på lågvärme. Kan bara säga mums mums;)

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan. Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning jag var fast i den här underbara hobbyn. Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv. Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden. Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen. Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:) Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda. För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen.