Fotografering,  Kompisar,  Lycklig,  Mat,  Träning,  Utflykt

Januari rullar på, så även jag:)

Vardagsmotion

Jag cyklar i stort sett varje dag till jobbet och vid månadsskiftet har jag cykelpendlat i ett år och stortrivs med det.
En insats för naturen och för den egna hälsan.

Försöker verkligen att ta till vara på dagarna och roar mig med utflykter, mat och yoga.

Som dem flesta som läser min blogg vet älskar jag att laga mat över öppen eld! Även om det är vinter och kallt, regn och blåst så kan jag inte låta bli att laga mat över en öppen låga.

Burgare på vildsvin som jag varmrökte och toppade med rökt cheddar 🙂
Min kompis Niklas L som jag har lärt känna via Instagram ordnade färsen till mig. Grymt gott, tusen tack!

Det har varit få soliga dagar, men man får passa på när solen tittar fram.

Botaniska i Göteborg gillar jag att besöka och det finns alltid något att fotografera!

Yoga

Att ta sig tid till sin egna yogapraktik är väldigt skönt och givande. Ibland lyckas man komma in lite djupare i positionerna och blir då lite extra glad när jag når tårna:)
Jag kommer fortfarande ihåg mina första yoga år, stel som en container, stönade i varje position och svettades i floder. Min lärare sa allt som ofta att man skulle vara sann mot sig själv. Med det menade han att positionen kanske inte var tillgänglig för mig men det lyssnade jag inte riktig på i början;)

Något som jag tog med mig som många glömmer är hur vi fokuserar på slutresultatet, destinationen snarare än resan dit.
Vi ser framåt kanske med en förväntan på ”Jag borde vara där nu” och i processen missar vi skönheten där vi faktiskt är.

Så kom ihåg och njut av din resa, var här och nu!

Är du nyfiken på yoga men inte vågat ta steget… kika in på www.studioblom.se och kom och yoga med mig eller min fru!

Namaste

 

 

Patrik “Blomman” Blom heter jag som ligger bakom den här sidan. Jobbar som frilansare inom fotografering och som webbmaster. Sållar dock bort väldigt mycket av mina uppdrag, lägger mer värde i att uppdraget ska vara givande och kul. Fotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag fastnade för den här hobbyn när jag var runt 10år gammal, det var då jag fick min första Instamatic kamera, fotade högt och lågt. Tog kurser i framkallning jag var fast i den här underbara hobbyn. Drömmen att äga en egen systemkamera och att få jobba som fotograf var född. Några år senare köpte jag min första systemkamera av modellen Chinon CM-4, plus en hel del objektiv. Fotoglädjen och känslan att äga en egen systemkamera kan jag inte beskriva i ord. Gick med i olika fotoklubbar där man blev inspirerade av många duktiga fotografer och besökte även en del olika utställningar och gick på bildvisningar. Men det kom en period i livet då kameran placerades på hyllan i rätt många år, fotografering rann lite ute i sanden, scannade en del bilder och labbade lite Photoshop under den perioden. Men runt millenniumskiftet börja det komma lite digitala kameror och jag fick tag i en Agfa Cl18 och mitt fotointresse vaknade till liv igen. Slet ut några små kompaktkameror under några år innan jag slog till på en Nikon D70 år 2004 och efter det tog fotografering tag på allvar, jag fastnade ordentligt i den här underbara hobbyn and the hobby is still going on:) Naturen ligger mig varmast om hjärtat att avbilda. För mig är det en lyx att få vara ute i skog och mark. Min favorit fotosäsong är under våren, när vinterdvalan släpper sitt grepp och naturen får liv och färg igen.