När avundsjukan slår till!

Sprang på en text på fotosidan som handlar om mig och en bild jag har publicerat i ett vanligt bild forum för att få feedback om bilden är bra eller dålig!
Har angivit att bilden är manipulerad inget konstigt med det för det är den ju!

Har inte gått in på hur jag har gjort bilden för då blir det fokus enbart på hur bilden har gjorts och inte själva slutresultat.

För givetvis handlar det ju om i vilket sammanhang bilden ska förevisas. Min bild ska inte vara med i någon dokumentär eller att djuret på bilden ska återges i sin naturliga miljö eller publiceras i något forum för vilda djur eller dylikt, utan enbart publiceras i ett forum för att få kritik på själva bilden!

Sedan har bilden blivit utvald till galleri FS för att bilden sticker ut och är en pangbild! Men detta stör sig denna person väldigt mycket på har jag förstått nu eftersom att jag har blivit publicerad i galleri FS och inte du fast du har försökt och inte lyckats!

Tagit ut en text vad som gäller för Galleri FS, tycker att du ska läsa igenom den!

Om Galleri FS

Galleri FS är en bildpool som skall innehålla de bästa bilderna på Fotosidan. Här är det de enskilda bilderna som gäller och inte fotografen. Har du en riktig pangbild så har du chansen att få med din bild här. Bilderna skall inte bara bedömas utifrån strikta bild-, innehålls-, eller kompositionsregler utan bilderna skall falla de flesta i smaken. Dvs vår målsättning är en stor variation på motiven.

Hur gör du för att komma med?

Välj ut en av dina allra allra bästa bilder. En sån bild som du känner verkligen är en riktig superbild och något utöver din vanliga prestationsnivå. Gå till Galleri FS poolen och ladda upp den. Sen är det bara att avvakta, bita på naglarna och hoppas att den kommer med. Ett tips är att innan du laddar upp kan du söka på liknande bildmotiv för att se hur konkurrensen ser ut och om din bild sticker ut.

Texten som handlar om mig!

Tyvärr tror jag Fotosidan här har bitit sig lite i svansen. Du kan klicka i att din är manipulerad, men hur manipulerad är den? Jag vet ett exempel med ett fotomontage av djur som fått många kommentarer, finns i galleri FS. Jag har tagit upp detta med fotografen att det inte någonstans står att det är ett montage – Han försvarar sig med att han klickat i ”manipulerad” – Men detta räcker liksom inte.

Tyvärr har vi fått ett gäng ”wannabees” som bara vill ha en massa kommentarer på sina bilder här på FS – till varje pris och alla medel är tillåtna – dessa personer har också redan glömt vad Terje gjorde – eller aldrig riktigt brydde sig eller fattade.

Därför tror jag det är viktigt att hålla den här debatten igång

—–

DSC_570700F

Min kreativa manipulerade bild och jag har aldrig påstått något annat om den!

 

P.S Som slutord kasta inte sten i glashus när du själv sitter och tar bort träd, grenar mm i Lightroom utan att ange bilden är manipulerad när du publicera dina bilder!

2 Comments

 • Junitjej

  Så tråkigt att det blir en tråkig och avundsjuk debatt, när du är ärlig i din publicering av bilden.
  Jag tycker om sättet den är manipulerad. Den är absolut inte övermanipulerad. Jag gillar den!!!

 • Optimus

  Det är det, blir en väldigt tröttsamt debatt!
  Finns en del kommunikation i mail väg, som jag dock inte kommer att återge här.
  Man blir ledsen när man läser det.

  Tack för att du gillar den.

  Kram
  Patrik