TGIF – Thank God I’m Fit:)

Livsnjutaren Patrik Blom
TGIF – Thank God I’m Fit:)

Dom som har följt min blogg från början, vet hur rund jag var en gång i tiden.
Matchvikten låg på 105 kg och +30% i kroppsfett, mitt midjemått vill jag inte ens tala om.

Ju äldre man blir destå svårare är det att göra något åt det, men det går, allt går, det handlar om inställning.

Träningen har blivit en livstil för mig, gillar verkligen att röra på mig och det finns inga enkla fixar med olika dieter eller operationer i min värld utan hårt svettande på gymmet och sunda matvanor. Bättre att investera den tiden på att lära sig hur kost och träning påverkar kroppen.

Att gå upp i vikt sker inte över en natt, likväl  sker vikt nedgången inte över en natt, det tar tid.

Kroppen behöver ställa om sig, huden behöver sin tid för att kunna drar ihop sig. Ett sätt att förebygga detta är att vikt minskningen sker över en lång tid och inte genom radikala åtgärder under en kort tid. Se det som en långsiktig investering av dig själv och ingen enkel fix över en natt.

Hör så ofta från folk att dom inte har tid och ständigt trötta. Det är inte konstigt att man blir trött när man sitter med sin uppvärmda mikrovågsmat framför TV.
Räkna ihop ditt TV-tittandet, ta 50% av den tiden och fördela den på träning och riktig matlagning, jag kan lova dig efter att du kommer känna dig piggare redan efter 14 dagar.

Jag är stolt över min viktresa som jag har gjort på egen hand, det är inte en lätt resa, men en resa som är värd att göra.

 

2 Comments

  • Junitjej

    Snyggt jobbat! Det har verkligen med inställningen att göra och det finns inga genvägar, precis som du skriver. Själv tycker jag att det känns trögt att gå ner i vikt, men man får inte tappa hoppet och kämparglöden. En dag ska jag bli nöjd!